Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verdriet overheerst ook bij Nieuw Sloten'

5 december 2012, 15.49 uur · Aangepast 7 december 2012, 16.30 uur

Ook bij voetbalclub Nieuw Sloten, de vereniging waarvan een aantal B1-spelers dit weekend een grensrechter doodschopte, overheerst de verslagenheid.

Het bestuur van de club vergadert dezer dagen hoe het straks verder moet na de dood van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen, waarvoor drie leden van de sportclub vastzitten.

De verslagenheid en het verdriet binnen de vereniging overheersen. 'We zijn er met zijn allen compleet kapot van', zegt secretaris Wim Snoek woensdag. 'Ik heb al heel veel vrijwilligers huilend aan de telefoon gehad.'

'We gaan nu nog niet met een uitgebreide verklaring naar buiten komen, het slachtoffer is nog niet eens begraven. Bovendien willen we ook eerst aan onze leden vertellen wat we willen gaan doen'.

'Dit team heeft inderdaad al een keer een waarschuwing gehad, een gele kaart. Maar we hebben dit niet zien aankomen. We begrijpen niet waar dit vandaan komt, hoe dit is ontstaan. Ook de direct betrokkenen weten dat niet', stelt Snoek.

Wel stelt de secretaris dat de B1 die verantwoordelijk is voor de situatie niet dezelfde is als de B1 van vorig jaar. 'Er zitten veel nieuwe spelers in. Als nieuwe spelers zich bij ons inschrijven, kunnen we bij de KNVB alleen nagaan of ze hun contributie altijd op tijd hebben voldaan, meer niet. Voordat we nieuwe leden aannemen, moeten ze eerst aan een proeftraining deelnemen. Zo bepalen we het niveau van een speler, maar we proberen dan ook te zien hoe zo'n speler is, of we hem er wel bij moeten hebben. Heel veel meer dan zo'n screening kunnen we niet doen. Als je dit wilt aanpakken, zul je het als samenleving moeten doen, als club alleen kun je niet veel meer doen.