Start van hoofdcontent

Stad

nl

A'dammer trekt mes om sneeuwballen

10 december 2012, 12.36 uur · Aangepast 11 december 2012, 16.32 uur

Een 17-jarige Amsterdammer heeft zaterdag in Haarlem een mes getrokken nadat hij herhaaldelijk was bekogeld met sneeuw- en ijsballen.

Zaterdag aan het einde van de middag kreeg de politie een melding dat er een schermutseling had plaatsgevonden aan de Potgieterstraat in Haarlem, laat de politie weten.

De gemoederen waren bij de Amsterdammer zo hoog opgelopen, dat hij onder meer een keukenmes had getrokken. Na hiermee gedreigd te hebben ging hij de weer naar binnen in de woning waar hij op bezoek was.

Bij het incident raakte niemand gewond. De politie heeft de man in de woning aangehouden voor verhoor, waarna hij is heengezonden in afwachting van verder onderzoek.

UPDATE 16:30
De Amsterdammer in kwestie laat in een reactie aan AT5 weten dat hij niet zómaar een mes heeft getrokken. 'Het klopt dat ik een mes heb getrokken en daar heb ik spijt van, maar het is niet zo dat ik zomaar op straat liep en een mes trok. De voorruit van mijn zusje, die beginnend bestuurster is, werd bijna kapot gegooid met ijsballen. Toen ik die jongens verzocht daarmee op te houden gingen ze door en heb ik het mes gepakt en ermee gezwaaid. Naderhand ben ik overigens ook zelf bedreigd door deze groep.'