Start van hoofdcontent
nl

Nieuwe advocaat voor Estelle Cruijff

13 december 2012, 15.58 uur · Aangepast 16 december 2012, 17.39 uur

Estelle Cruijff, de vriendin van kickbokser Badr Hari, heeft Bram Moszkowicz niet langer als advocaat. Cruijff heeft strafpleiter Nico Meijering in de arm genomen om haar belangen te behartigen.

Zij is getuige in het onderzoek naar de mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam Arena. Badr Hari wordt daarvan verdacht.

Meijering zei donderdag dat hij Moszkowicz woensdag een fax heeft gestuurd met de mededeling dat hij op verzoek van Cruijff de zaak overneemt. Badr Hari wordt verdedigd door Bénédicte Ficq, een kantoorgenoot van Meijering.

Cruijff wordt dinsdag gehoord door de onderzoeksrechter. Eerdere verhoren werden uitgesteld. Dat Moszkowicz dinsdag niet kon, zou een van de redenen zijn voor Cruijffs overstap.

Meijering: 'Het is niet alleen dat, er zijn meerdere redenen, maar daar wil ik verder niets over zeggen. Het is wel van groot belang dat Estelle van het verhoor af is, want het drukt zwaar op haar.' Naar verluidt was Estelle Cruijff het ook meer dan zat constant met Moszkowicz af te moeten spreken in het Amstel Hotel.

Donderdagochtend meldde De Volkskrant nog dat Estelle graag Bénédicte Ficq als advocaat wilde hebben. Dat is dus de kantoorgenoot van Ficq geworden. Moszkowicz moest uit de krant vernemen dat Estelle van hem af wil, maar dat is volgens Meijering niet waar.