Start van hoofdcontent

Stad

nl

Derde auto betrokken bij schietpartij West

2 januari 2013, 11.31 uur · Aangepast 4 januari 2013, 18.47 uur · Foto: frank Buis/AT5

Volgens de politie is er een derde auto betrokken geweest bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, afgelopen zaterdagnacht.

De politie komt tot deze conclusie op basis van getuigenverklaring. Het zou moeten gaan om een donkerkleurige Volkswagen Golf waarin meerdere personen zouden hebben gezeten, zo laat de politie woensdag weten. 

Een of meer inzittenden van de Golf zouden ook daadwerkelijk hebben geschoten. De auto is inmiddels uitgebrand teruggevonden. De politie roept getuigen die de auto hebben gezien op om zich te melden.

Bij een schietpartij op verschillende locaties in West kwamen dit weekend twee mannen om het leven. De inzittenden van een zwarte Range Rover afgelopen zaterdag werden vanuit een zilverkleurige Audi onder vuur genomen. Een van de inzittenden, een 21-jarige Amsterdammer, overleed direct. Zijn 28-jarige passagier werd zwaargewond aangetroffen in de Van Bossestraat. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Ook twee motoragenten die de achtervolging inzetten, werden beschoten. Zij raakten niet gewond. De politie tast nog in het duister over de toedracht van de schietpartij. Omdat de politie er van uit gaat dat er in de gestolen Audi drie of vier personenen zaten, zoekt de recherche nu naar vijf tot acht daders.