Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder dreigt voetbalclubs

23 januari 2013, 10.44 uur · Aangepast 23 januari 2013, 23.23 uur

Wethouder Eric van der Burg (sport) dreigt drie voetbalclubs die het Amsterdamse voetbalconvenant nog niet ondertekend hebben met het dichtdraaien van de subsidiekraan.

Na de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere, door spelers van de Amsterdamse club sv Nieuw Sloten, wil de wethouder 1 februari met de voetbalclubs uit de stad om de tafel over aanvullende maatregelen op de bestaande anti-agressieafspraken.

Er zijn echter drie clubs die de bestaande afspraken nog niet ondertekend hebben. Dat zijn Sloten-Rivalen en Eendracht '82 uit Nieuw-West en Sporting Amsterdam uit Oost. Onbegrijpelijk, vindt Van der Burg.

In een 'gepeperde brief' roept hij de clubs op om alsnog zo snel mogelijk het convenant te ondertekenen, meldt De Telegraaf. Doen ze dat niet, dan kunnen ze fluiten naar hun subsidie.

Ook is de wethouder een beetje boos op Ajax-speler Ricardo van Rhijn. Die gooide afgelopen zondag na een rode kaart in het duel tegen Feyenoord zijn rouwbandje op de grond. 'Dit is absoluut geen voorbeeldgedrag. Met een rouwband moet je respectvol omgaan. Die gooi je niet op de grond!', aldus Van der Burg.