Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gesprek rond Amsta loopt uit op nieuwe acties

5 februari 2013, 15.55 uur · Aangepast 7 februari 2013, 16.30 uur

Het gesprek tussen de directie en werknemers van Amsta, is dinsdag op niets uitgelopen. Werknemers voelen zich geschoffeerd en gaan opnieuw staken.

Dat zegt Lilian Marijnissen van Abvakabo FNV namens de werknemers. 'Het gesprek met Amsta was ronduit teleurstellend', laat ze aan AT5 weten. 'We voelen ons geschoffeerd.'

Zaterdag bezetten werknemers van Amsta het Sarphatihuis. Er werden afspraken gemaakt met de directie en vandaag zou er verder gekeken worden. De directie had echter maar een uur uitgetrokken voor het gesprek vandaag en volgens Marijnissen zijn alle gemaakte afspraken niet nagekomen.

Zo zijn er sinds zaterdag tegen de afspraken in mensen op het matje geroepen, geïntimideerd en gedreigd met het niet verlengen van hun contract. Ook heeft de directie niet aan andere leidinggevenden laten weten dat de intimidaties moeten stoppen, zegt Marijnissen.

Vrijdag gaat de vakbond daarom opnieuw staken in het Sarphatihuis. De nieuwe werkonderbreking vindt 's middags plaats.

UPDATE:
In een schrigtelijke reactie op de website van Amsta laat de zorginstelling weten dat er gewoon verder gesproken wordt met Abvakabo. 'Amsta betreurt dat de AbvaKabo steeds nieuwe acties organiseert op basis van onjuiste beeldvorming van hun kant', aldus de zorginstelling.