Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oranjes stappen op de trein naar Lech

15 februari 2013, 22.11 uur · Aangepast 18 februari 2013, 11.08 uur

Willem-Alexander is bijna koning. Wat doe je voor je met een drukke baan begint? Nog even op vakantie. Met de trein vanaf Centraal Station.

Rond kwart over zeven vrijdagavond vertrok de koninklijke wagon, gekoppeld aan de Alpen Express, richting Oostenrijk. Lech om precies te zijn, want daar gaan de Oranjes traditiegetrouw op wintersport.

Ook de prinsesjes lijken klaar voor de extra media-aandacht die ze gaan krijgen als hun vader straks koning is. Ze zwaaiden vrolijk en maakten praatjes met de fotografen. Amalia stal de show. Zoveel fotografen vroegen om even 'deze kant' op te kijken dat de oudste prinses het even niet meer wist. 'Waar moet ik kijken?', vraagt ze. 'Ik heb geen acht ogen.'

De rest van de koninklijke familie is al in Oostenrijk, maar Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes moesten nog even wachten omdat de meisjes gewoon naar school toe moesten.

Omdat het om een koninklijke treinrit ging, werd ook eindelijk weer eens de koninklijke wachtkamer van Centraal Station gebruikt.

Meer foto's van de prinsesjes bij Gespot. En hier meer foto's van de Oranjegekte op het station.

Frank Buis/AT5