Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Badr Hari vecht in Zagreb'

20 februari 2013, 19.07 uur · Aangepast 22 februari 2013, 03.33 uur

Kickbokser Badr Hari keert op vrijdagavond 15 maart terug in de ring.

De kickbokser komt in Zagreb uit op de World Grand Prix finale. Dat meldt de Kroatische vechtsportwebsite Fight Site.

Badr Hari poseert op een flyer van de wedstrijd. Hij zou in ieder geval vechten tegen de Rus Zabit Samedov, die hij in 2009 al eens na 2 minuten knock-out sloeg. De deelname van Badr Hari is opmerkelijk, omdat de kickbokser in Nederland zijn proces alleen thuis mag afwachten als hij zich tussen 20.00 uur en 8.00 niet in horecagelegenheden laat zien. Die beperking zou niet voor het buitenland gelden.

Onlangs liet Hari op Twitter al zien weer volop in training te zijn. Hari belandde afgelopen zomer in de gevangenis op verdenking van ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink op 8 juli tijdens het dancefeest Sensation in de Arena. Justitie verdenkt hem van poging tot doodslag en inmiddels ook van een aantal andere mishandelingen. De kickbokser met een Nederlands en Marokkaans paspoort is sinds vorige maand op vrije voeten.

De organisatoren van de World Grand Prix finale in Zagreb pakken groot uit met de komst van Badr Hari, die tijdens zijn detentie veel aan gewicht en spierkracht heeft verloren. De vriend van Estelle Cruijff geldt nog steeds als een van de meest populaire kickboksers van de wereld en zal de kaartverkoop voor het evenement in de Arena van Zagreb zeker stimuleren.

Orsat Zovko, de manager van het evenement, rekent ook echt op de komst van Badr Hari, zo laat hij weten. ,,Dit geeft deze wedstrijd een enorme dimensie'', zegt hij. 'Hij heeft miljoenen fans, 111 wedstrijden, 100 overwinningen waarvan 88 procent op knock out. Dat is geweldig.'