Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Kunstwerk West 'gecensureerd' na klachten uit buurt

26 februari 2013, 11.15 uur · Aangepast 27 februari 2013, 16.39 uur

In expositieruimte Milk aan de Witte de Witstraat is een kunstwerk grotendeels uit het straatbeeld verwijderd na klachten uit de buurt.

'We hebben dit besluit genomen nadat we een mail kregen van een buurtbewoner', stelt de organisatie. 'In de mail stond dat verschillende buurtbewoners aanstoot namen van het kunstwerk en overwogen een steen door de ruit te gooien. We hebben toen besloten er een draai aan te geven door er een peepshow van te maken'.

Het betreft een videoprojectie, Liquid Love van kunstenares Barbara Thomsen, waarin te zien is hoe twee geliefden elkaar fruit voeren. De projectie was te zien in het raam van de galerie, maar dat leverde heftige reacties uit de buurt op.

De projectie maakt deel uit van een kunstroute van veertien kunstwerken, die de lijdensweg van Jezus Christus moeten symboliseren. De organisatie van deze 'Lijdensweg West' heeft besloten naar aanleiding van de reacties een scherm voor het kunstwerk te plaatsen. 'Liquid Love' is nu alleen nog door een paar kleine kijkgaten als een soort peepshow te bekijken.

Foto's: MILK Amsterdam