Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Vluchtkerk belangrijk voor toekomst kabinet'

10 maart 2013, 16.34 uur · Aangepast 21 maart 2013, 12.42 uur

Kamerleden van de GroenLinks, de ChistenUnie en de SP hebben in de nacht van zaterdag op zondag gelogeerd in de Vluchtkerk in West.

De politici willen hiermee aandacht vragen voor de situatie van de uitgeprocedeerde asielzoekers en tegelijkertijd protesteerden zij met deze actie tegen het uitzetbeleid van het kabinet.

De ChristenUnie en GroenLinks eisen een oplossing van het kabinet voor de asielzoekers in de Vluchtkerk die soms wel terug willen maar niet altijd terug kunnen naar hun land van herkomst. Alleen dan zijn zij bereid om verder te praten over de extra bezuinigingen van het kabinet. Dinsdag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over hoe het straks verder moet met de vluchtelingen als de deuren van de kerk eind deze maand sluiten.

Tweede Kamer-lid Joël Voordewind van de ChristenUnie hoopt dat het debat van dinsdag tot een oplossing leidt voor de asielzoekers. 'Als dat niet lukt, dan gaan we de komende week om de tafel met de Pvda en de VVD om te kijken hoe het kabinet verder kan, ook in de Eerste Kamer. Dan zal dit één van de belangrijke punten zijn om tot een oplossing te komen. Hetzelfde geldt voor het strafbaar stellen van illegaliteit.'