Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Jeugdwedstrijd in Zuidoost gestaakt na vechtpartij

24 maart 2013, 16.23 uur · Aangepast 7 april 2013, 20.25 uur

In Zuidoost is een jeugdwedstrijd tussen Geinburgia en Roda23 uit Amstelveen uit de hand gelopen.

Volgens een woordvoerder van Roda23 werd de wedstrijd gestaakt na een vechtpartij waarbij veel mensen betrokken waren, onder wie de leider van het team. Het incident is gemeld bij de KNVB. Om 10.00 uur speelde de C1 van Geinburgia tegen de C3 van Roda23.

Op advies van de KNVB wil de club uit Zuidoost niet reageren op het incident. Jaap de Groot, de scheidsrechter die de wedstrijd leidde, noemt het een heel vervelend incident. 'Spelers van Geinburgia hebben spelers van de bezoekende club getrapt (...) We zitten met onze handen in het haar. We gaan disciplinaire maatregelen nemen', aldus de scheidsrechter.

De leider van Roda23, Peter Borghaerts, zegt tegen AT5 dat het een leuke wedstrijd was totdat zijn team de 2-3 maakte. Een speler van Geinburgia reageerde heftig op het tegendoelpunt en werd door de scheidsrechter voor vijf minuten van het veld gestuurd. Volgens Borghaerts werd de jongen hier alleen maar agressiever van. Toen hij het veld weer in mocht, maakte hij direct een grove overtreding waarna er een vechtpartij ontstond.

In een poging de gemoederen tot bedaren te brengen, ging Borghaerts zelf het veld in. Naar eigen zeggen kreeg hij bij zijn ingreep echter 'een karatetrap tegen het borstbeen'. Samen met de scheidsrechter en de leiding van Geinburgia konden de jongens uit elkaar worden gedreven. De wedstrijd werd direct stilgelegd. Borghaerts complimenteerde overigens het ingrijpen van de scheidsrechter en van de leiding van Geinburgia en benadrukte dat alleen de jongens van Geinburgia door het lint gingen.