Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Rida B. en slachtoffer Staatsliedenbuurt waren goede vrienden'

27 maart 2013, 12.19 uur · Aangepast 27 maart 2013, 21.28 uur · Foto: Martin Damen

Rida Bennajem, die op 16 maart in de Comeniusstraat werd geliquideerd, was goed bevriend met Saïd el Yazidi, een van de mannen die omkwam bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt eind vorig jaar.

Dat schrijft weekblad Nieuwe Revu deze week. Vandaag zou Bennajem 22 jaar zijn geworden, maar net als El Yazidi stierf hij op zijn 21e bij een afrekening in het criminele circuit.

Er gaan veel geruchten dat Bennajem als dader betrokken was bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Jongens die Saïd en Rida goed kenden denken volgens Revu echter dat Bennajem de tot nu toe mysterieuze, vierde inzittende van de doorzeefde Range Rover was.

Het weekblad dook in het leven van Bennajem, die al op jonge leeftijd de meest gezochte crimineel van Nederland was. In een paar jaar tijd zou hij zich van straatschoffie hebben opgewerkt tot huurmoordenaar, betrokken bij een aantal grote liquidaties afgelopen jaar.

Officieel werd hij alleen gezocht voor een gewapende overval in Leiden, maar hij blijkt een veel groter strafblad te hebben. Zo was hij bijvoorbeeld ook de dader van deze schietpartij in 2011, vijftig meter naast zijn eigen voordeur.