Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eisen Erbudak voor kort geding al ingewilligd

29 maart 2013, 16.59 uur · Aangepast 30 maart 2013, 18.24 uur

Het kort geding dat Aysel Erbudak, de geschorste bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, had aangespannen tegen de familie van haar voormalige zakenpartner, is uitgesteld.

Aysel Erbudak werd in februari geschorst, omdat ze met Achmea had onderhandeld over zorginkoop zonder te overleggen met andere bestuurders.

Dat conflict is opgelost, maar toen het Slotervaartziekenhuis deze maand besloot om voor vijf miljoen aan nieuwe aandelen uit te geven, kondigde Erbudak een kort geding aan tegen de familie van haar overleden zakenpartner Schram. Door de uitgifte van nieuwe aandelen zou Erbudak er zelf procentueel minder in handen hebben.

De zaak zou 2 april dienen, maar gaat niet door. 'De heer Schram is op de eisen die door mij gesteld zijn ingegaan. Daarom is het kort geding op dit moment overbodig geworden, omdat alles voor de zitting is beklonken. De reden dat ik het kort geding niet heb afgemeld, maar heb aangehouden is omdat ik alle stukken nog wil controleren', zegt Erbudak tegen AT5. Wat haar eisen waren, wil ze nog niet zeggen.