Start van hoofdcontent

Stad

nl

Waarom Welling

21 oktober 2019, 20.00 uur · Aangepast 6 november 2019, 16.23 uur

Op 1 juli 1978 kreeg Bas Lubberhuizen de sleutel van Café Welling uit handen van de heer Welling zelf. De afspraak met de heer Welling was om het café te behouden zoals het toen was. In 2018 was Bas veertig jaar eigenaar van het café, wat dan ook uitbundig gevierd werd in juli van dat jaar.

Uit onderzoek bleek dat de eerste inschrijving van het café in de Kamer van Koophandel al plaats had gevonden in 1919. In 2019 bestaat het café daardoor 100 jaar.

Documentaire
Christine van Hout heeft een portret gemaakt van het café zoals het nu is met alle mensen die er komen, die er werken en met de activiteiten die het eigenzinnige karakter bepalen. Met de hulp van Esther Wouters legde Christine alles vast wat er in en rond Café Welling gebeurde. Samen ontwikkelden zij ideeën over hoe de film er uit zou moeten gaan zien. Vincent Steinmetz heeft de uiteindelijke montage van de film gedaan.

Buurtcafé
De belangrijkste vraag in de documentaire is de vraag waaróm je naar Café Welling gaat en wat de klanten aan het café bindt.