Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Weer amateurwedstrijd uit de hand gelopen

8 april 2013, 19.46 uur · Aangepast 19 april 2013, 17.40 uur

En weer ging het mis op een Amsterdamse voetbalveld, vijf voetballers zijn gearresteerd na een grote vechtpartij. Vier zitten maandag nog steeds vast op verdenking van openlijke geweldpleging en bedreiging.

Een wedstrijd tussen de Amsterdamse clubs FIT en Seref Spor in de vijfde klasse eindigde in een vechtpartij waarbij een speler van FIT is aangevallen door spelers van Seref Spor. 

De speler, die niet bij naam genoemd wil worden, doet zijn verhaal op de website van het Amsterdamsche voetbal. 'Ik nam een beslissing waar Seref Spor het niet mee eens was. Ik kreeg echt van alles naar mijn hoofd geslingerd. Niet echt iets om te herhalen. Ik was over de rooie en besloot niet meer verder te vlaggen.'

Nadat de speler/grensrechter zijn vlag had weggelegd, liep het vijf minuten voor tijd alsnog uit de hand. Aanleiding was een overtreding van een speler van FIT op een speler van Seref Spor. 'Daarna liepen er tien spelers op mijn medespeler af en begonnen hem te slaan en te schoppen. Meerdere malen is hij tegen zijn hoofd getrapt. Het was gewoon een ordinaire vechtpartij.' Twee spelers van FIT raakten gewond.

Bestuurslid Niyazi Cifci van Seref Spor was toeschouwer bij de wedstrijd. 'Wat er is gebeurd, is niet goed te praten. Het was moeilijk te zien of er iemand tegen zijn hoofd is getrapt. Iedereen stond er om heem. Ik heb wel een hoofdwond gezien,' aldus Cifci in het Parool. 'Als spelers werkelijk iets verkeerds hebben gedaan, gaan we maatregelen nemen. Misschien leden schorsen of royeren.'

Twee jaar geleden moest de politie ook ingrijpen bij een wedstrijd van Seref Spor. Op 24 maart werd een jeugdwedstrijd tussen Geinburgia en Roda23 uit Amstelveen gestaakt na een vechtpartij. In hetzelfde weekend bedreigden en belaagden jeugdspelers van Zuidoost United een scheidsrechter.