Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Jeugdspelers Zuidoost United bedreigen scheidsrechter

25 maart 2013, 09.51 uur · Aangepast 26 maart 2013, 11.13 uur

Het Meldpunt Voetbalgeweld, niet te verwarren met de nieuwe hulplijn van de KNVB, maakt melding van nóg een uit de hand gelopen voetbalwedstrijd in Zuidoost afgelopen weekend.

De website van het meldpunt meldt dat de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Zuidoost United C1 en AS'80 C2 in totaal 6 rode kaarten moest geven. Hij zou tijdens en tot ver na de wedstrijd door spelers van de thuisclub met de dood bedreigd zijn. 

Ook de trainer van Zuidoost werd weggestuurd. De club heeft aan het meldpunt laten weten dat het maandag beslist wat er met de trainer gaat gebeuren. Eén van de spelers is inmiddels voor vijf wedstrijden geschorst. 

UPDATE: Een broer van één van de Zuidoost United-spelers, die bij de wedstrijd aanwezig was, meldt aan AT5 dat de scheidsrechter niet met de dood is bedreigd. Drie spelers zijn na de wedstrijd verhaal gaan halen bij de scheidsrechter, die in hun ogen oneerlijk floot. De spelers zouden daarbij gezegd hebben: 'Ik ga je blazen', wat in straattaal zou betekenen: Ik ga je in elkaar slaan.  

AT5 Nieuws meldde gisteren al een grote vechtpartij bij een wedstrijd tussen Geinburgia C1 en Roda '23 C3.