Start van hoofdcontent

Stad

nl

Danny K. blijft langer vast

30 mei 2013, 16.03 uur · Aangepast 2 juni 2013, 16.52 uur

De 43-jarige Danny K. blijft de komende twee weken in voorarrest.

K. geldt als een van de hoofdverdachten in een groot onderzoek, codenaam Andes, van de Nationale Recherche en het landelijk parket van het Openbaar Ministerie naar een Nederlandse misdaadorganisatie.

Maandag deden 450 rechercheurs op diverse plaatsen in het land invallen. Tien verdachten werden aangehouden, onder wie ook Willem Holleeder. Justitie verdenkt de veronderstelde bende onder meer van afpersing en witwassen.

Donderdag worden de verdachten in de bunker in Osdorp voorgeleid aan de rechter-commissaris uit Haarlem. Of Holleeder ook blijft vastzitten, is nog niet bekend.

Volgens K.s advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft de rechter-commissaris het voorarrest verlengd voor de verdenking van afpersing van een voormalig voorman van de Hells Angels, een aantal witwasfeiten en een drugszaak.

Een aantal andere feiten, waaronder nog een geval van afpersing, zijn voor de onderzoeksrechter geen basis voor de verlenging. Kuijpers kan verder geen mededelingen doen over de zaak, omdat de verdachten in zogeheten beperkingen zitten.

Danny K. werd samen met zijn partner Angela van H. aangehouden in zijn penthouse in Hilversum.