Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist levenslang voor dubbele moord in Westpoort

25 juni 2013, 13.58 uur · Aangepast 27 juni 2013, 13.23 uur · Foto: Martin Damen

Justitie heeft dinsdag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de 42-jarige Ali G. uit Lelystad

Volgens de officier van justitie heeft de Lelystedeling op 4 mei 2011 twee mannen van 26 en 27 jaar uit Dronten doodgeschoten in een autobedrijf aan de Limmerick in Westpoort.

Het OM verdenkt de man ook van een poging tot moord en wapenbezit. Ali G. biechtte maandag in de rechtbank Amsterdam op dat hij met twee van de drie slachtoffers van de schietpartij heroïne transporteerde naar Duitsland. Ook waren ze actief in de marihuanahandel in Italië en Bulgarije.

De verdachte zou ruzie hebben gekregen met de twee broers waarmee hij op crimineel gebied samenwerkte en verscheen gewapend op de afspraak in het Westelijk Havengebied. De ruzie mondde uit in een schietpartij waarbij een van zijn zakenpartners om het leven kwam en zijn broer zwaargewond raakte. De verdachte werd in zijn buik geschoten.

Volgens de officier van justitie is er geen sprake van noodweer, maar van moord. Maandag zei de verdachte nog dat hij voornemens was om kort voor de schietpartij te stoppen met zijn criminele activiteiten.