Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mobiele teams gemeente jagen op ontbrekende acht miljoen

18 december 2013, 10.07 uur · Aangepast 20 december 2013, 01.23 uur

Negen teams van de Dienst Belastingen gaan de komende dagen langs de deuren van mensen, die te veel geld van de gemeente ontvangen hebben.

De gemeente maakte donderdag, per ongeluk, 188 miljoen euro te veel aan woonkostenbijdrage uit. Inmiddels heeft de gemeente al 180 miljoen teruggekregen, maar er ontbreekt dus nog acht miljoen. Volgens Metro gaan negen mobiele teams van de gemeentelijke belastingdienst langs bij Amsterdammers die het te veel ontvangen geld nog niet terugbetaald hebben. De teams gaan mensen proberen te overtuigen om het geld terug te storten.

De te veel ontvangen bedragen hoeven niet teruggestort te worden, er kan ook cash aan de deur betaald worden. Zo werd er al een bedrag van 9000 euro handje contantje aan de Dienst Belastingen gegeven. Volgens een woordvoerder van de dienst gaan de teams alleen langs bij mensen die het te veel ontvangen bedrag opgenomen hebben, of die het verplaatst hebben naar een andere rekening.

Ook proberen de teams oplossingen te bedenken voor mensen die door de fout van de gemeente, in de finaciële problemen zijn geraakt.