Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Vuurwapens en 10.000 euro gevonden in Staatsliedenbuurt

29 september 2014, 13.22 uur · Aangepast 2 oktober 2014, 09.48 uur

Bij een controle in een horecagelegenheid in de Staatsliedenbuurt zijn afgelopen zaterdag veertien mensen aangehouden. Er zijn o.a. twee vuurwapens, 10.000 euro in contanten en twee dure auto's in beslag genomen.

Het gaat om veertien mannen in de leeftijd 22 tot 38 jaar, zij zijn aangehouden op verdenking van witwassen, overtreding van de wapenwet en de Opiumwet. Vijf van de veertien moesten mee naar het bureau omdat ze geen geldig identificatiebewijs bij zich hadden. Eén van hen had geen vaste woon- of verblijfplaats.  

De politie had informatie dat de horecagelegenheid in de Bentinckstraat een ontmoetingsplek was van criminelen. De politie voerde de controle uit in samenwerking met het OM, de douane, de belastingdienst en de arbeidsinspectie.

De controle maakt deel uit van de nieuwe verstoringstactiek van de politie, op deze manier wil het zware criminelen verstoren in hun dagelijkse activiteiten. Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg kondigde deze nieuwe aanpak aan naar aanleiding van de moord op Stefan Regalo Eggermont, hij werd doodgeschoten na een persoonsverwisseling. 

UPDATE 14:05 uur
De politie laat weten dat er nog twee van de veertien aangehouden personen vastzitten. Een woordvoerder stelt verder dat er de komende periode meer soortgelijke acties plaats zullen gaan vinden.

De horecagelegenheid, volgens buurtbewoners gaat het om koffiehuis Londen, is niet gesloten.