Start van hoofdcontent

Stad

nl

Update: Gemeente houdt agressieve buurtbewoner met camera in de gaten

27 oktober 2014, 17.11 uur · Aangepast 28 oktober 2014, 08.59 uur

De gemeente heeft opnieuw cameratoezicht ingezet om een agressieve buurtbewoner in de gaten te houden. Ditmaal gaat het om een camera in de Tweede Kekerstraat in Zuidoost.

Update 15.45 uur: Buurtbewoners kregen een brief van de gemeente, daarin zijn ze geïnformeerd over het de maatregelen die genomen zijn tegen de overlastgevende buurtbewoner. In de brief staat dat de onlangs opgehangen camera in ieder geval blijft hangen tot en met 31 december. Maar de extra maatregelen van de gemeente blijven niet alleen bij cameratoezicht. Inmiddels staan er ook twaalf uur per dag beveiligers in de straat.

Buurtbewoners ontvingen deze brief. Camera blijft sowieso dit hele jaar hangen. #treiteraanpak pic.twitter.com/fX7sNWP4xp

— Mark Schrader (@markschrader) October 27, 2014

Camera

Een woordvoerder van burgemeester Van der Laan bevestigde het toezicht vandaag aan AT5. De camera hangt sinds een week of twee in de Tweede Kekerstraat in Zuidoost. Hier zorgt een buurtbewoner voor zo veel overlast, dat besloten is de camera op te hangen om de openbare orde te handhaven. 

Overlastgever

De overlastgever in kwestie, het zou gaan om één man, valt onder de zogenaamde 'treiteraanpak' van de gemeente. 'De persoon valt binnen deze aanpak dan weer onder de zwaardere gevallen', stelt een woordvoerder. 

Er is al veel geprobeerd om de overlast in de wijk terug te dringen. 'We zijn al een flinke periode met deze persoon bezig, er hebben al heel wat gesprekken en interventies plaatsgevonden', laat de woordvoerder weten.

Dimitrov
Hoe lang de camera noodzakelijk blijft is nog niet bekend. Het is niet voor het eerst dat de gemeente cameratoezicht inzet in het kader van de treiteraanpak. Zo werd vorig jaar in Noord de familie Dimitrov op een soortgelijke manier in de gaten gehouden.