Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Fatale ruzie Vluchtgarage ging om blikjes bier'

25 november 2014, 15.09 uur · Aangepast 26 november 2014, 00.24 uur

Een uit de hand gelopen ruzie over een paar blikjes bier is vermoedelijk de aanleiding geweest voor de dood van de Somalische Hamza uit de Vluchtgarage in Zuidoost.

Dat stelde het Openbaar Ministerie vandaag tijdens een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank. Justitie beschuldigt de 31-jarige Jabir H. en de 33-jarige Ali H. van moord op hun medebewoner.

De problemen begonnen volgens de officier van justitie toen er aan het eind van de middag een feestje was op de kamer van Ali. Er zou ruzie zijn ontstaan over een paar blikjes bier waarop Ali Hamza zou hebben geslagen.

De vechtpartij ging buiten verder, aldus het OM. Hamza werd daarna verzorgd aan een bebloede lip, maar hij vertoonde ondanks dronkenschap verder normaal gedrag, zeiden ooggetuigen. Volgens justitie zochten Jabir en Ali later op de avond Hamza op om 'wraak te nemen'.

Omstanders hebben verklaard dat ze staven of stokken bij zich hadden. Bij dit gevecht raakte Hamza bewusteloos. Hij stierf enkele dagen later aan zijn verwondingen. De rechtbank bepaalde dat de twee verdachten langer vast moeten blijven zitten en hield de zaak aan voor onbepaalde tijd omdat het onderzoek nog niet klaar is.