Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Van der Hoorn woest om 'Mafkees' van Dnjepr

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 maart 2015, 09.08 uur

Mike van der Hoorn kreeg rood nadat hij na het laatste fluitsignaal de keeper van Dnjepr Dnjepropetrovsk een duw gaf. 'Ik dacht dat ik daar nog netjes mee was, ik had ook andere dingen in m'n hoofd'.

Ajax werd gisteravond uitgeschakeld in de Europa League, ondanks de 2-1 winst tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Van der Hoorn legt uit wat er na de wedstrijd nu precies gebeurde met de keeper van Dnjepr: 'Ja een mafkees. Hij komt op mij aflopen en zegt "We won, we won" en toen gaf ik hem een duw'.

Lees ook: Ajax uitgeschakeld na zege in extra tijd

Waarom het over twee wedstrijden fout gegaan is, is Van der Hoorn duidelijk. Volgens de verdediger van Ajax had er in de Oekraïne gescoord moeten worden. 'Je mag gewoon niks weggeven, dat is het lastige verhaal. Je kan altijd wel één kutdoelpunt maken en dat maakt niet uit hoe. Uit hebben we het gewoon laten liggen. '

Opnieuw weet Ajax niet de kwartfinales van de Europa League te halen. Maar volgens de Ajacied was dat dit jaar niet terecht. 'Over twee wedstrijden is wel gebleken dat wij beter zijn, maar dat telt niet in Europa. Je gaat door op uit- en thuisdoelpunten'.