Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Ongeloof in de Pijp na overlijden oma Toni

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 april 2015, 21.21 uur

Vandaag werd bekend dat oma Toni, de 96-jarige vrouw die in maart werd neergestoken, is overleden. Buurtgenoten en mensen die in Toni's Govert Flinckstraat wonen, regeerden vol ongeloof op het nieuws.

'Is ze overleden? Maar dat wist ik niet. Goddomme', zegt een vrouw wanneer ze hoort van het overlijden, ze vervolgt: 'Echt verschrikkelijk, ik begrijp het gewoon niet. De wereld is zo aan het verharden en dit soort idiote dingen, ik snap het niet '. Ook een andere buurtbewoner reageert geschokt: 'Er zijn geen woorden voor dit en nou al helemaal niet, nu ze overleden is. Ik schrik er echt van.'

Oma Toni was een bekende verschijning in de Pijp en dan vooral in de Govert Flinckstraat. Iemand die op straat andere groette, een vertegenwoordiger van het oude buurtgevoel van de Pijp, vertelt een medebewoner van de Govert Flinckstraat: 'Dat oude buurtgevoel, dat je dat soort mensen hebt die iedereen positief aanspreken. Je merkt het ook nu dat iedereen ook meteen weet waar je het over hebt'.

Lees ook: Oma Toni overleden

Oma Toni werd op 19 maart neergestoken toen ze met haar rollator door de Pijp wandelde. De 23-jarige man uit Arnhem die haar neerstak gaf in een verklaring aan, dat hij bewust op zoek was naar een weerloos slachtoffer. Afgelopen weken stuurden mensen vanuit het hele land massaal kaarten naar het OLVG waar oma Toni lag. Anderhalve week geleden leek het nog beter te gaan met haar, ze mocht toen van de intensive care af. In de afgelopen week ging het plots toch weer slechter en is ze in het ziekenhuis overleden. Inmiddels is er een condoleanceregister voor haar geopend.