112

UPDATE: Hoogbejaarde vrouw op straat neergestoken in Zuid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 maart 2015, 22.32 uur

Whatsapp

Een 96-jarige vrouw is vanavond in de Govert Flinckstraat in Zuid neergestoken. De steekpartij gebeurde rond 18.30 uur.

Het slachtoffer liep achter haar rollator door de straat toen zij werd aangevallen. Ze werd meerdere malen in haar buik gestoken en kreeg ook meerdere klappen. De vrouw wist haar woning te bereiken en heeft daar de politie gebeld. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees ook: Buurt geschokt door steekpartij 96-jarige vrouw

Aangehouden
Een man heeft zich rond 19.15 uur bij de Mobiele Eenheid op de Dam gemeld. Hij zei dat hij de dader is van de steekpartij. De verdachte is aangehouden en zit vast voor verhoor. In verband met het incident zocht de politie via Burgernet naar een lichtgetinte man in een lichtblauw trainingspak. Volgens de melding had de verdachte een 'verwilderde blik' in zijn ogen. Het motief is vooralsnog niet bekend.

UPDATE 21:20 uur:
De aangehouden verdachte is is een 24-jarige man uit Arnhem. Het mes dat hij bij zich had is in beslag genomen. Het is niet duidelijk hoe het met het slachtoffer gaat. Ook het motief is nog onbekend.

Volgens buurvrouw is ze een lieve, zelfstandige vrouw. Deed elke dag zelf boodschappen met rollator. Vermoedelijke dader is aangehouden

— Annemijn Van Hilten (@annemijnvh) March 19, 2015
Whatsapp