Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toevallige vondst BMW vol wapens met behulp van verkeerscamera

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 september 2015, 19.33 uur

Een verkeerscamera heeft in juni dit jaar er voor gezorgd dat een BMW vol wapens en brandbare vloeistof aan de kant kon worden gezet.

De twee inzittenden stonden deze week voor de rechter, Nieuwe Revu was bij de pro-forma zitting waar duidelijk werd dat de twee met de BMW midden in de nacht langs een zogenaamde ANPR-camera in Zuid reden. Omdat de auto als gestolen geregistreerd stond, kreeg de politie een melding binnen. De BMW werd op het Hoofddorpplein aan de kant gezet, in de auto werd een automatisch vuurwapen, een kogelwerend vest, twee handvuurwapens en brandbare vloeistof aangetroffen. 

De bestuurder, de veertigjarige H. A. wordt aangehouden, de bijrijder neemt de benen en verdwijnt. Hij wordt de dag erna alsnog aangehouden, het is de 27-jarige G. C. De twee worden nu vervolgd voor het voorbereiden van moord, voorbereiding van brandstichting en en wapenbezit. 

Lees ook: Machinegeweer, vuurwapens en brandbare vloeistof aangetroffen in BMW

Taxi
Justitie denkt dat de twee op weg waren naar een liquidatie. Er zijn beelden waarop te zien is dat de twee vanaf de Karperweg in Zuid, om de hoek van de beruchte shishalounge Fayrouz, achter een andere BMW aanrijden zodra deze wegrijdt. Onnatuurlijk rijgedrag, volgens het Openbaar Ministerie. De achtervolging wordt vervolgens onderbroken op het Hoofddorpplein als de politie de auto stopt. 

De verdediging voert op dat de BMW waar de twee achteraan reden, als bedrijfstaxi staat geregistreerd. Het OM stelt dat criminelen steeds meer taxi's gebruiken omdat hun eigen dure auto's in de gaten worden gehouden. De zaak wordt later dit jaar inhoudelijk behandeld.