Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden No Surrender-leden bij uitvaart Brian Dalfour

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 oktober 2015, 19.00 uur

Honderden leden van motorclub No Surrender waren zaterdagmiddag aanwezig bij de uitvaart van Brian Dalfour in Almere. De bikers kwamen uit binnen- en buitenland en vormden een erehaag voor de overleden leider van de Amsterdamse afdeling.

Een enorme stoet motoren begeleidde de rouwwagen naar het uitvaartcentrum. Vrijdagavond bewezen tientallen bikers al hun laatste aan Dalfour op het schip Dutch Diamond in Almere Haven. 

Lees ook: Neergeschoten No Surrender-voorman stuurde SMS: 'Ze hebben me laten liggen'

De politie had voorbereidingen getroffen voor de uitvaart. Wat die maatregelen zijn, wilde de politie niet zeggen omdat het om een privéaangelegenheid gaat. Wel is overleg gevoerd met de familie en de organisatie van de uitvaart. Zichtbaar waren er zaterdag een handjevol agenten aanwezig. 

Lees ook: Wilde verhalen over dood van captain No Surrender Amsterdam

Brian Dalfour en een andere man, afkomstig uit Macedonië, werden om het leven gebracht in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Twee mannen zijn opgepakt voor de moorden.

Massale belangstelling voor uitvaart Dalfour. Ook chapters No Surrender uit België en Duitsland aanwezig. pic.twitter.com/8PkKGZIbQr

— Mark Schrader (@markschrader) 24 oktober 2015