Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchtelingen aangekomen bij nieuwe locatie Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 december 2015, 12.50 uur

De eerste vluchtelingen zijn vanochtend aangekomen bij het voormalige Calvijn met Junior College aan de Schipluidenlaan, daar zullen uiteindelijk 400 vluchtelingen ondergebracht worden.

De verhuizing maakt onderdeel uit van de nieuwe indeling, zoals de gemeente in november aankondigde. Zo wordt in het voormalige woonzorgcentrum Groenhof aan de Marnixstraat (350 plekken) op korte termijn nieuwe opvang gerealiseerd.

De vluchtelingen zaten tot vandaag in grotere locaties, deze worden gefaseerd afgebouwd.  De opvang in het voormalige DWI-kantoor aan de Flierbosdreef in Zuidoost wordt ingekrompen naar 350 plekken. De locatie aan de Haaksbergweg wordt in de loop van december afgebouwd en zal begin 2016 sluiten. De capaciteit van de voormalige gevangenis in de Havenstraat blijft met 200 plekken gelijk. 

Er wordt nog naar een ruimte gezocht waar plek is voor 250 asielzoekers, daarmee zou de totale opvangcapaciteit van Amsterdam op 1500 plekken worden gehouden. Met de herschikking worden gezinnen, alleenstaande vrouwen en alleenstaande mannen verder van elkaar gescheiden. 

Lees ook: Nieuwe noodopvanglocaties in Nieuw-West en Marnixstraat