Start van hoofdcontent

Stad

nl

Familie, vrienden en buren herdenken doodgestoken fietsenmaker Temel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 maart 2016, 01.45 uur

Grote drukte vanmiddag voor de winkel waar de 49-jarige Temel Kobya precies een week geleden werd doodgestoken. Tientallen familieleden, vrienden en buren van de geliefde fietsenmaker hebben zich verzameld om hem te herdenken.

'Ik ken die man heel heel goed. Ik heb dagelijks met hem contact. Hij is zo lief en probeert op een goeie eerlijke manier zijn brood te verdienen. Dit kan echt niet. De zaak moet snel opgelost worden', zei een goede vriend en mede-ondernemer in de Jan Tooropstraat in Nieuw-West. Een Neef van het slachtoffer vertelde eerder dat de familie in shock is. 'Hij is zo'n rustige man. Hij verdient daar per dag veertig of vijftig euro. Hij is mijn familie. Ik had niet verwacht hij zo zou doodgaan. We hadden dit niet verwacht.'

Lees ook: Buurt snapt niets van doodsteken fietsenmaker: 'Deze man was zo aardig'

De politie weet nog steeds niet wat de aanleiding van de steekpartij geweest is. Camerabeelden van de fietsenwinkel zijn inmiddels opgevraagd en moeten meer duidelijkheid gaan geven. Woensdag wordt er in het AT5-programma Bureau 020 wordt er aandacht besteed aan de zaak.

Temel Kobya werd op 15 maart neergestoken in de fietsenwinkel waar hij aan het werk was. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke.

Lees ook: Politie onderzoekt camerabeelden in zaak doodgestoken fietsenmaker