Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari wil 'binnen drie weken' de gevangenis in

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 februari 2017, 10.31 uur

Volgens Badr Hari's adovocate Bénédicte Ficq wil Hari zo snel mogelijk de cel in. 'Ik zal justitie vragen of zij zo snel mogelijk een plaats voor hem reserveren. Als het aan hem ligt, zit 'ie over drie weken binnen.'

Dat meldt het AD vanmorgen. 

In hoger beroep is de kickbokser veroordeeld tot twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. de Hoge Raad heeft gisteren besloten zijn veroordeling in stand te houden.

Volgens het gerechtshof is bewezen dat Badr Hari zich schuldig heeft gemaakt aan een aantal mishandelingen in het uitgaansleven in de stad. De meest bekende is de mishandeling van de later vermoorde Koen Everink, tijdens het feest Sensation White in de Arena in 2012.

Lees ook: Badr Hari: 'Beloof dat u me niet meer terugziet in de rechtbank'

In eerste instantie werd Hari veroordeeld tot 1,5 jaar cel. In hoger beroep viel de straf hoger uit: twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hari diende vervolgens een verzoek in tot cassatie maar de Hoge Raad wees dat vandaag af. De zaak hoeft niet over en zijn veroordeling van het hoger beroep houdt stand. 

Badr Hari is momenteel nog in Marokko. Omdat hij al acht maanden in voorarrest heeft gezeten, zal hij dus zo spoedig naar Nederland moeten komen om de resterende zes maanden van zijn straf uit te zitten.