Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat van No Surrender-oprichter Klaas Otto opgepakt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2017, 13.08 uur

Een advocaat van motorclub No Surrender-oprichter Klaas Otto is opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. De Telegraaf schrijft dat het gaat om de Amsterdamse advocaat Jan Piet van Rossum.

Waarvan hij wordt verdacht, is nog niet duidelijk. De politie deed gisteravond wederom een inval op het woonwagenkamp in Bergen op Zoom waar Otto woont en doorzocht zijn en nog twee andere woningen. De partner van Klaas Otto is aangehouden als verdachte.

Ook op andere plekken in het land zijn invallen. Otto (49) werd een week geleden met strenge voorwaarden vrijgelaten. Vrijdag werd hij alweer aangehouden en terug naar de gevangenis gestuurd omdat hij zich niet aan de regels van zijn vrijlating had gehouden. Hij had namelijk tegen de afspraken in contact gehad met hij zijn rechterhand en medeverdachte Janus de V. (46).

Lees ook: No Surrender-voorman neergeschoten in België

Verdacht van afpersing
Otto wordt er onder meer van verdacht enkele zakenpartners voor veel geld, auto’s en een speedboot te hebben afgeperst. Dat gebeurde volgens het OM met zo veel dreiging en geweld dat getuigen bang zijn te verklaren en degenen die dat wel deden, vrezen voor hun leven.

Onder de mannen die zijn afgeperst is ook Joop M. Die is begin deze maand in België tot acht jaar cel veroordeeld vanwege een poging tot moord op Otto. Hij schoot hem in Poppel in de schouder.

Lees ook: No Surrender-oprichter Klaas Otto van bed gelicht