Start van hoofdcontent

Stad

nl

89-jarige vrouw moet vier jaar de cel in voor moord op echtgenoot

24 april 2017, 16.12 uur

Een hoogbejaarde vrouw moet voor vier jaar de cel in, omdat zij in januari 2015 haar 88-jarige man doodstak. De moord pleegde zij in de woning van het echtpaar in Oost.

De vrouw belde zelf 112, maar toen de politie de man vond was hij al overleden. Hij had een steekwond in zijn borstkas. In het messenblok in de keuken werd een mes gevonden met daarop bloed van de man.

Lees ook: Antonia B. (89) blijft moord op man Evert (88) ontkennen: 'Stond in de soep te roeren, toen een knal'

Vrouw ontkende moord
De bejaarde vrouw heeft gedurende de hele rechtszaak volgehouden dat zij met haar man alleen thuis was. Er was volgens haar niemand in de woningen langsgekomen. Toch ontkende de vrouw dat ze haar man had neergestoken. Ze kon niet verklaren hoe haar man om het leven was gekomen.

De rechtbank oordeelde dat vrouw haar man vermoord heeft, in het huis werden namelijk geen sporen van braak gevonden. Volgens de rechter heeft de vrouw haar man neergestoken, daarna het mes afgewassen en teruggestopt in het messenblok.

Man moest verzorgd worden
Uit het onderzoek bleek dat het stel een teruggetrokken bestaan leidde. De man was door zijn slechte gezondheid helemaal aangewezen op de verzorging door zijn vrouw. De vrouw was volgens de rechtbank niet in staat om voldoende hulp te bieden. Het echtpaar was al 68 jaar bij elkaar.

De rechtbank oordeelde dat de vrouw door haar hoge leeftijd en het ontbreken van een strafblad, voor strafvermindering in aanmerking komt. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.