Start van hoofdcontent

112

nl

Redelijke ochtendspits op de ring, wegen naar A10 lopen wel vol

24 juli 2017, 08.56 uur · Aangepast 24 juli 2017, 10.54 uur

De eerste ochtend zonder A10 West lijkt vooralsnog zonder al te grote problemen verlopen. Althans, op de A10 zelf. Op de toegangswegen naar de A10 zoals de A8 en de N247 is wel flink druk.

Op de A10 Noord liep het verkeer even volledig vast toen de Zeeburgertunnel even voor zeven uur gesloten moest worden. Dit in verband met een te hoge vrachtwagen.

Het verkeer uit de richting van Zaandam hoopte zich snel op na de sluiting. De tunnel is overigens alweer een tijdje open en de file is daar alweer grotendeels opgelost. 

Wel is het erg druk op de A8 tussen Zaandam en de A10, daar staat een flinke file. Automobilisten moeten daar rekening houden met twintig minuten vertraging. Op de N247 tussen Monnickendam en toerit 116 is het behelpen.

A10 West zes weken dicht
De ring West werd vannacht voor liefst zes weken gesloten. Het gaat de eerste drie weken om de A10 West in zuidelijke richting, vanaf de Basisweg tot knooppunt Nieuwe Meer. Daarna gaat de A10 West in andere richting drie weken dicht.

Vanaf vier september is de A10 West weer open. Er is een lichtpuntje voor de mensen die komende weken te maken krijgen met afsluiting: de komende tien jaar is er in ieder geval geen groot onderhoud meer nodig. 

Lees ook: A10 West vanaf morgen weken dicht: 'In de spits een halfuur extra reistijd'

abc5media_image_1