Veltman: 'ADO kreeg één tachtig procent kans en die ging er in'

17 september 2017, 20.32 uur

Joël Veltman is alles behalve gelukkig met de uitslag tegen ADO Den Haag. Ajax verspeelde vandaag een 1-0 voorsprong door een slechte tweede helft. 'We maakten onze kansen niet af.'

De eindstand was 1-1. 'Zij kregen misschien één tachtig procent kans. Ik vond het niet eens een honderd procent kans. En die gaat er dan in', zegt de teleurgestelde verdediger.

'Doelpunt liever niet gemaakt'
Veltman maakte het enige doelpunt voor Ajax. 'Zoals de meesten zouden zeggen: ik had hem liever niet gemaakt en wel gewonnen. Het was op dat moment leuk, maar ik denk er nu niet meer aan.'

Ondanks het gelijkspel kreeg Ajax wel enorm veel kansen op meer doelpunten. Veltman zegt daarover: 'We hebben al twee keer bij een uitwedstrijd de keeper als beste speler gemaakt. Het was één keer Heracles uit en nu ADO. Het ligt ons niet echt. Maar als je goed in het hoekje schiet, is er niks aan de hand. Dan heeft geen één keeper hem.'

Geen supporters
Ajax moest het wederom zonder supporters doen in Den Haag. 'ADO is natuurlijk wel de bovenliggende partij qua support. Zeker in de tweede helft gingen ze meer achter de ploeg staan. Het heeft ze in ieder geval wel geholpen.'

Woensdag speelt Ajax weer in het stadion van Den Haag. Alleen dan niet tegen ADO, maar Scheveningen. Er wordt gespeeld om de volgende ronde in het bekertoernooi.