Start van hoofdcontent

112

nl

'Leden berucht Iers drugssyndicaat gearresteerd bij grote politie-actie'

16 november 2017, 19.13 uur · Aangepast 16 november 2017, 20.52 uur · Foto: Archief

Bij een gezamenlijke actie van de Amsterdamse politie in samenwerking met de Ierse politie zijn gisteren drie leden van een beruchte drugsbende uit Ierland gearresteerd. Dat melden Ierse media.

Ook zouden er vier Amsterdammers en een Belg zijn opgepakt. Een actie van een arrestatieteam op de Wibautstraat gistermiddag maakte mogelijk ook deel uit van de operatie.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie kan weinig zeggen over de zaak behalve dat er gisteren aanhoudingen zijn verricht in een lopend onderzoek. Morgen wordt er mogelijk meer bekend.   

Lees ook: Beelden: hoe beruchte Ierse crimineel werd ingerekend op Rembrandtplein

De politie zou beslag hebben gelegd op een flinke partij softdrugs, ook zou er 135 kilo harddrugs gevonden zijn. Opvallend was ook de vondst van een bitcoinfarm waarmee de Ieren hun transacties met de digitale valuta zouden afhandelen. Bij een inval in een voorstad van Dublin is gisteren ook al een grote partij drugs gevonden. 

Ieren zijn graag in Amsterdam
Ierse media
 melden dat de drie lid zijn van de beruchte Kinahan-clan, een organisatie die wereldwijd miljoenen verdient met de handel in soft- en harddrugs. Al eerder bleek de clan sterke banden te hebben met Amsterdamse criminelen.

Vorig jaar nog werd in Dublin Naoufal F. opgepakt in een huis gelieerd aan de Kinahans. F. werd uiteindelijk uitgeleverd aan Nederland. Hij wordt door justitie onder meer verdacht van betrokkenheid bij een mislukte liquidatie in Diemen, eind 2015.

Lees ook: Ierse Kinahan-clan onderhoudt nauwe banden met Amsterdamse onderwereld