Start van hoofdcontent

112

nl

Zoenende meisjes op straat: 'Dacht dat het hier wel kon'

23 november 2017, 17.57 uur

Haar allereerste bezoek aan Amsterdam, ook wel 'Gay Capital of the World', genoemd zal de Braziliaanse documentairemaakster Denise Kelm Soares niet snel vergeten.

Ze werd maandagnacht in elkaar geslagen toen ze in de Reguliersdwarsstraat stond te zoenen met een meisje. 'Ik kan me niet herinneren wat er precies gebeurd is. Ik weet nog dat ik een meisje zoende en daarna lag ik opeens bloedend op straat', vertelt Soares.

'Dacht dat het hier wel kon'
'Ze sloegen me op mijn hoofd. Ik ben daarna naar het ziekenhuis gegaan. Ik heb hier pijn en in mijn benen.' De vriendin waarmee Denise op pad was, vertelde dat de jongens haar uitlachten na de mishandeling.

'In mijn land voel ik me niet veilig om een meisje te zoenen op straat. ik dacht dat dat hier wel zou kunnen.' Soares heeft inmiddels aangifte gedaan en het incident is ook al op de politieke agenda gezet door D66.

Raadslid Jan-Bert Vroege noemt de ernst van het incident, de reputatieschade voor de stad tijdens een festival als IDFA en het veiligheidsgevoel van LHBTI’s reden genoeg voor een passend gebaar richting deze vrouwen.