Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw ongevraagde ja-stickers gespot op brievenbussen

19 december 2017, 17.57 uur · Foto: peter de neef

Folderaars mogen vanaf 1 januari alleen nog reclamemateriaal in brievenbussen gooien als bewoners daar nadrukkelijk om vragen met een ja-sticker. Maar op verschillende plekken in de stad krijgen Amsterdammers die ja-stickers ongevraagd op hun bus geplakt.

Suleyman Koyuncu, medewerker van de politieke partij Denk, spotte ze vandaag in Noord. Alle brievenbussen in een portiek zijn beplakt met de groene ja-stickertjes. Alleen een brievenbus met een nee-nee-sticker werd ontzien door de mysterieuze stickeraars.

In Noord zijn sommige brievenbussen door onbekenden beplakt met #Ja/ja-stickers. Hoe gaat @AmsterdamNL om met het omzeilen van de nieuwe regel? Zijn er signalen van soortgelijke gevallen bekend @AbdeluhebChoho? Wellicht is @GroenLinks020 en @parool ook benieuwd? @Denk_Amsterdam pic.twitter.com/kcYFOJ9rDg

— Suleyman Koyuncu (@suleymankoyuncu) December 19, 2017

Eerder werden al in de stadsdelen Oost en Zuidoost ongevraagd ja-stickers geplakt op brievenbussen. Tot grote ergernis van de Partij voor de Dieren. Het vermoeden is dat folderaars dit zelf doen zodat ze ook na 1 januari door kunnen gaan met het verspreiden van reclameblaadjes.