Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachte opgepakt in zware mishandelingszaak: man sloeg vrouw met glas in gezicht

20 december 2017, 10.25 uur · Foto: Jos van Zetten

De politie heeft dinsdag een 33-jarige man aangehouden als verdachte in een zware mishandelingszaak. Hij is vermoedelijk degene die in een café aan de Zeedijk een 24-jarige vrouw in haar gezicht sloeg met glas.

De politie beschikt over beelden van de mishandeling, waarop de verdachte goed te zien zou zijn. Deze beelden zijn getoond in de programma's Opsporing VerzochtBureau 020 en Bureau NH

Daarop is een woordenwisseling te zien met de 24-jarige vrouw uit Almere en de man. Uit het niets pakt hij een glas en slaat dit met veel kracht kapot in het gezicht van de vrouw. 

Ruzie
Dat gebeurde op zaterdag 13 mei, toen de vrouw met twee vriendinnen uit was in Amsterdam. In het café kreeg de man eerst ruzie met een andere vrouw, waarbij de vrouw uit Almere de ruziemakers probeerde te kalmeren. Ze sprak de man vervolgens aan op zijn gedrag, waar hij slecht op reageerde. 

Lees ook: Zware mishandeling in café: man slaat glas kapot in gezicht van vrouw

De vrouw hield ernstige verwondingen over aan het incident en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een plastisch chirurg heeft daar haar gezicht gehecht. Toch houdt de vrouw blijvend letsel over aan de mishandeling.