Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners nieuwe appartementen bij Sloterdijk mogen grootte balkon zelf bepalen

12 januari 2018, 10.51 uur · Aangepast 12 januari 2018, 11.32 uur · Foto: Engel Architecten

Het duurt nog even voordat de nieuwe, gigantische wijk Haven-Stad af is. Maar de eerste ontwerpen zijn al gemaakt. Zo moet er, als onderdeel van de nieuwe wijk, bij Sloterdijk een nieuw, futuristisch wooncomplex komen waar toekomstige bewoners zelf de grootte van hun balkon mogen bepalen.

Het gebouw, N-kavel gedoopt, krijgt tweeëntwintig appartementen, twee woningen waar forenzen in kunnen en vijf herenhuizen. Met het ontwerp wil de ontwikkelaar bereiken dat het gebied wat levendiger en veelzijdiger wordt dan nu het geval is rond Sloterdijk.

Lees ook: College gaat akkoord met plannen voor megawijk Haven-Stad

N-kavel komt op de hoek van de Radarweg en de Arlandaweg en is ontworpen door Engel Architecten. In de plint van het pand komen winkels. Bewoners van de appartementen kunnen zelf bepalen hoe breed, hoog of diep hun balkon wordt.

Lees ook: Wonen in Haven-Stad? Zeg dan maar dag tegen je eigen auto

De nieuwe eigenaren van de herenhuizen krijgen nog iets meer keuze: zij mogen ook bepalen hoeveel en waar de openingen komen en welke materialen er worden gebruikt. Zo ontstaat er een gebouw dat bestaat uit een opstapeling van allerlei verschillende 'doosjes' van verschillende maten. 

Lees ook: Animatie: woon jij straks in de Amsterdamse haven?

De vergunning voor de bouw wordt dit kwartaal nog ingediend. Als alles goed gaat moet er in de eerste helft van 2019 worden begonnen met de bouw.