Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie: Verdachte schietpartij Stromarkt vluchtte in fietstaxi

23 mei 2018, 17.37 uur · Aangepast 23 mei 2018, 18.00 uur

De verdachte van de schietpartij aan de Stromarkt afgelopen zaterdagavond vluchtte weg in een fietstaxi. De vermoedelijke dader is waarschijnlijk over het Singel richting de Nieuwendijk weggelopen.

'Vermoedelijk heeft hij toen een fietstaxi genomen richting Magna Plaza', vertelt politiewoordvoerder Marijke Stor vandaag in het AT5-programma Bureau 020. 'Hoe hij vervolgens weer verder is gevlucht, weten we nog niet. Mogelijk heeft hij toen een taxi genomen of het openbaar vervoer.'

Volgens de politie droeg de schutter een donkere capuchon en een spijkerbroek. De politie roept taxichauffeurs die zateravond iemand hebben opgepikt in de omgeving van Magna Plaza en voldoet aan het signalement, om zich te melden. Dit geldt ook voor reizigers en bestuurders in het openbaar vervoer.

Lees ook: Getuigen geschokt door schietpartij Stromarkt: 'Dader liep gewoon rustig weg'

'Britse crimineel'
Het 55-jarige slachtoffer ligt nog altijd in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Volgens Het Parool gaat het om de 55-jarige Brits-Amsterdamse crimineel Allan P.. Hij had geen vaste woon- of verblijfsplaats en was veroordeeld voor meerdere drugs- en wapendelicten.

Lees ook: 'Slachtoffer schietpartij Stromarkt is 55-jarige Brits-Amsterdamse crimineel'