Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supporters Ajax staan pal achter bestuur

15 februari 2011, 14.22 uur · Aangepast 18 november 2011, 12.02 uur

"Johan, Frank, directie, bestuur en raad van commissarissen, we staan achter jullie." Dat schrijft een delegatie van Ajax-supporters in een steunbetuiging aan het clubbestuur.

De delegatie bestaat uit de Supportersvereniging Ajax, AFCA Supportersclub, VAK410, fanzine De Meersche Helden, ajaxf-side.nl en afca.nl. Met de gezamenlijke verklaring hopen ze de rust rond de club terug te brengen.

"Sinds enkele weken staan de media bol van ongenuanceerde uitspraken over het functioneren van de beleidsbepalers van Ajax. De supportersverenigingen van Ajax en de belangrijkste supportersgroeperingen zijn unaniem van mening dat op dit moment behoefte is aan rust rondom de club en dat er geen reden is de clubleiding af te vallen. Deze mensen zijn aangesteld om Ajax te leiden en doen dit naar eer en geweten", zo schrijven ze.

Ajax heeft de afgelopen tijd veel kritiek gekregen van met name Johan Cruijff. Sinds vorige week zit Cruijff in een technisch platform dat de club gaat doorlichten. Marco van Basten haalde afgelopen weekend op zijn beurt hard uit naar de clubleiding. Volgens Van Basten probeert de directie hem de schuld te geven van het slechte financiële beleid van de laatste jaren.

Woensdag dient bij de KNVB een arbitragezaak die de ontslagen hoofdscout Hans van der Zee tegen Ajax heeft aangespannen. Vandaag beschuldigde Guus Hiddink- die met Van der Zee werkte bij PSV- Van den Boog er nog van over die kwestie te hebben gelogen.