Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Trip Duinrell kostte 6000 euro

12 mei 2012, 15.16 uur · Aangepast 13 mei 2012, 19.07 uur

Het tripje naar Duinrell voor kansarme kinderen uit de Gibraltarbuurt, waarbij meer volwassenen bleken te zijn meegegaan dan kinderen, kostte 6000 euro.

De VVD was hierover boos en liet donderdag weten schriftelijke vragen te hebben gesteld aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel.

Tijdens een vakantieweek in april in het bungalowpark Duinrell in Wassenaar waren er meer volwassenen dan kinderen aanwezig. 'Waar normaliter tijdens zulke uitstapjes vier of vijf begeleiders meegaan met een groep van dertig kinderen, was in sommige vakantiebungalows in Duinrell geen kind te bekennen. Wel volwassen familieleden van gezinnen die zich hadden aangemeld', aldus deelraadslid Joël Andoetoe van de VVD.

Het bewonersinitiatief beschreef de week in Duinrell als belangrijk voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden van de kinderen. Zo zouden de kinderen ingezet kunnen worden bij dagelijkse werkzaamheden zoals het doen van boodschappen, koken en afwassen.

Andoetoe zet hierbij zijn vraagtekens: 'Ik vraag mij af wat daarvan terecht gekomen is. Volgens de website van Duinrell zijn alle bungalows uitgerust met een vaatwasmachine.'