Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Asscher zegt plan tegen blunders toe

24 mei 2012, 14.15 uur · Aangepast 24 mei 2012, 20.28 uur

PvdA-wethouder Lodewijk Asscher heeft de gemeenteraad gisteren beloofd met een plan te komen om financiële tegenvallers van de gemeente te voorkomen.

In Het Parool zegt CDA-raadslid Lex van Drooge: 'Ik heb het nageteld. De laatste jaren zijn bij zeven gemeentelijke diensten dingen misgegaan bij een aanbesteding. Dan gaat het om complexe opdrachten, zoals parkeertoezicht en aanvullend openbaar vervoer, maar ook om grote bouwprojecten, zoals de renovatie van de Oostlijn, die compleet uit de hand is gelopen. De gemeente heeft nu gewoon niet de kennis en de competenties in huis om een aanbesteding goed af te wikkelen.'

Drooge diende gisteren hierover een motie in die het college van b en w verplicht met een plan te komen om nieuwe blunders te voorkomen. Hij vindt dat de gemeente kennis moet bundelen en beter moet gaan gebruiken. Bovendien pleit hij voor het aannemen van juristen die gespecialiseerd zijn in aanbestedingsrecht.

SP-fractievoorzitter Laurens Ivens riep vorige week ook al op om de aanbestedingsfouten van de gemeente te laten onderzoeken.