Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Badr Hari is schrik van het nachtleven'

14 juli 2012, 13.36 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.10 uur

Kickbokser Badr Hari is al eerder beschuldigd van zware mishandelingen in het Amsterdamse nachtleven.

In Het Parool staan vandaag voorbeelden van het gedrag van Hari in twee Amsterdamse clubs. Mede-eigenaar van club Air Jeroen van den Berg zegt dat Hari hem in zijn eigen club in elkaar heeft geslagen.

De aanleiding was dat Van den Berg een groepje mensen door de drukke club leidde en dat daarbij een hand op Hari's schouder werd gelegd. De verongelijkte kickbokser haalde uit en schopte Van den Berg terwijl hij op de grond lag. 'Mijn tanden breken, mijn oogkassen kleuren blauw.'

Er wordt geen aangifte gedaan, maar Hari mag nooit meer in Air komen. 'We waren als de dood dat nog ergere ongelukken zouden gebeuren en ik heb nu eenmaal weinig vertrouwen in justitie,' aldus Van den Berg. 'Het laatste wat je wilt, is dat iemand uit woede over een aangifte een brandbom naar je club gooit of klanten te grazen neemt.'

In mei van dit jaar mishandelde Hari volgens ingewijden ook een bezoeker van de club Jimmy Woo aan de Korte Leidsedwarsstraat. Zijn broertje, dat in de club bekend staat als een lastpak, kreeg het aan de stok met een 'groepje negers'. Hari bemoeide zich ermee en sloeg een man in elkaar. Het slachtoffer had volgens getuigen flinke wonden in het gezicht en een snijwond.

Hari's advocaat zegt niets te weten over deze incidenten. 'Als justitie zaken wil onderzoeken, hoort mijn client het wel. Dan kan hij reageren. Tot op heden liggen deze zaken niet op mijn plank.