Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Bureaucratie zit camera's dwars'

11 oktober 2012, 10.31 uur · Aangepast 16 oktober 2012, 13.33 uur

Winkels in Osdorp zijn de voorbije weken vaak doelwit van overvallen. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud hoopt de golf, gewelddadige, overvallen terug te kunnen dringen met meer cameratoezicht.

Woensdag nog werd de Aldi op de Osdorperban overvallen en maandagavond was een zonnestudio aan het Osdorpplein doelwit van een overval. Maar niet alleen winkels zijn een populair doelwit. Ook in huis zijn Osdorpers niet veilig. Zo werden bij een overval op een woning aan de Wolbrantskerkweg dinsdagavond meerdere schoten gelost.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud pleitte in het verleden al vaker voor meer, flexibel inzetbaar, cameratoezicht in Nieuw-West. Dat dit nog altijd niet gebeurd is steekt Baâdoud. In dagblad Metro uit de PvdA'er zijn frustratie over het feit dat door allerhande procedures, de zo vurig gewenste extra camera's pas in november beschikbaar zijn. 'Bureaucratische regels mogen nooit ten koste gaan van de veiligheid. Ik wil snel kunnen schakelen en camera's kunnen inzetten waar de actualiteit dat vereist'.