Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rapper: 'meisjes wilden zelf de prostitutie in'

12 oktober 2012, 15.19 uur · Aangepast 13 oktober 2012, 18.03 uur

De 30-jarige Amsterdamse rapper MF Juice heeft zich vandaag voor de rechter moeten verantwoorden voor het prostitueren van twee minderjarige meisjes.

Gregory dos S., de echte naam van MF Juice, was begin dit jaar betrokken bij de verdwijning van twee meisjes van 14 en 15 jaar. De meisjes werden 'onder verdachte omstandigheden' gevonden in Rotterdam, waarna de rapper gearresteerd werd. Later bleek dat de 29-jarige Dos S. ervan verdacht werd de twee meisjes, samen met zijn vriendin, geprostitueerd te hebben.

Telegraaf-verslaggever Saskia Bellemaan deed verslag vanuit de rechtbank, waar bleek dat de twee minderjarige meisjes werden ondergebracht bij de vriendin van Dos S., Francisca T. De rapper maakte daar naaktfoto's van de meisjes om hen op een website aan te bieden voor seks. Er belden ongeveer drie a vier mannen per dag.

T. zegt in haar verweer dat zij niet wist wie de meisjes waren of hoe oud zij waren. Dos S. zou tegen haar hebben gezegd dat zij 18 of 19 jaar waren. T. had er geen bezwaar tegen dat haar huis als bordeel werd gebruikt.

Uit een afgetapt telefoongesprek tussen T. en Dos S. blijkt echter dat zij meer wist dan zij in de rechtbank toegeeft. In het gesprek laat Dos S. weten dat hij de meisjes wil terugbrengen, omdat de media veel aandacht aan de verdwijning schenken. T. haalt de rapper vervolgens over om de meisjes tot het einde van de maand te laten blijven: 'Morgen is er een trio, dat is al 140 euro. Je gaat ze laten werken, werken, werken. Al heb je maar 1500 of 2000 euro, dat je er nog iets uithaalt, schat, je moet even doorzetten, het is maar tien dagen.'

Dos S. houdt vol dat de meisjes zelf met het idee kwamen om zich te prostitueren. Ook ontkent hij dat hij geld ontving voor de meisjes: 'Heel stom, ik dacht dat ik er goed aan deed. Ik wilde ze alleen maar helpen. Ik heb heel veel spijt van wat ik gedaan heb, ik was veel te naïef.'

De meisjes eisen smartengeld van Dos S. en T. Deskundigen hebben vastgesteld dat Francisca T. verminderd toerekeningsvatbaar is en lijdt aan een stemmingsstoornis en borderline. Dos S. heeft een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken. Hij wordy wel toerekeningsvatbaar geacht.

De Officier van Justitie eist 4 jaar cel tegen de rapper. Er zou duidelijk een financieel belang zijn en het initiatief kwam van de verdachten. Ook zegt ze onaangenaam verrast te zijn door de onderkoeldheid van Francisca T. in het afgetapte telefoongesprek. Tegen haar is 24 maanden cel geeist, waarvan zes voorwaardelijk.

De uitspraak is op 26 oktober.