Start van hoofdcontent

Stad

nl

18 jaar cel voor dodelijke overval Hund

13 december 2012, 11.03 uur · Aangepast 15 december 2012, 15.12 uur

De rechtbank heeft Soufiane B., hoofdverdachte in de zaak rond de dodelijke overval op juwelier Fred Hund, veroordeeld tot 18 jaar cel met aftrek van voorarrest.

Deze straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), die eind november al 18 jaar cel had geëist tegen  de 20-jarige B. Een tweede verdachte in de zaak is tot dusver onvindbaar gebleven.

Volgens de rechtbank staat vast dat de 20-jarige B. een van de twee mannen is die op 7 oktober 2010 de winkel van Hund aan de Jan Evertsenstraat overviel.  De 66-jarige Hund vocht met de overvallers en werd op de stoep van zijn winkel in zijn buik geschoten, met fatale gevolgen.

DNA-sporen leidden de recherche naar Soufiane B., die tot dusver in alle talen heeft gezwegen. Justitie verdacht hem van nog een aantal overvallen, dan wel pogingen of voorbereidingen daartoe. De veroordeling geldt ook voor B.'s betrokkenheid bij deze zaken.

Volgens B.'s advocaat heeft justitie in het onderzoek fout op fout gestapeld en moet de zaak van tafel. Ook betwist hij de juistheid van het DNA-bewijs.