Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groot verzet tegen de 150.000 ballonnen

12 april 2013, 17.07 uur · Aangepast 15 april 2013, 18.47 uur

Echt alle grote milieu-, dieren- en natuurorganisaties in Nederland verzetten zich tegen de 150.000 ballonnen op 30 april.

In een gezamenlijk persbericht roepen Stichting De Noordzee, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Nederland, de 12 Landschappen, Natuurmonumenten, Dierenbescherming, Greenpeace Nederland, Milieudefensie, Natuurmonumenten én Vogelbescherming Nederland op om 'het koningsfeest niet te laten eindigen in dierenleed'.

De gemeente is namelijk van plan 150.000 oranje ballonnen op te laten stijgen als afsluiting van de koningsvaart. Die zouden biologisch afbreekbaar zijn. 'Maar het zijn er heel veel die in de natuur terecht komen. Een ballonnenfeest zorgt later voor dierenleed. Want wist je dat boswachters, natuurgidsen en vele anderen elke dag ballonnenresten op het strand, in het bos en de duinen vinden?', aldus de organisaties.

Alle grote dieren-, natuur- en milieuorganisaties in Nederland roepen daarom alle feestvierders op om creatief feest te gaan vieren. 'Laat de ballonnen achterwege.'