Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Bram Moszkowicz is advocaat af

22 april 2013, 18.12 uur · Aangepast 24 april 2013, 18.15 uur

Het Hof van Discipline heeft gesproken, Bram Moszkowicz is geen advocaat meer.

Het Hof is van mening dat de eerder genomen beslissing van de Raad van Discipline juist is. Die oordeelde in oktober dat Moszkowicz de regels van de beroepsgroep te vaak aan zijn laars heeft gelapt. Net als de raad vindt het hof dat de werkwijze van Moszkwicz het vertrouwen in de advocatuur ernstig heeft geschaad.

De gewezen advocaat noemde de beslissing in een eerste reactie teleurstellend. 'Ik ben boos over de manier waarop alles is gegaan', zei Moszkowicz na afloop tegen de massaal aanwezige pers. 

Moszkowicz inde vele fikse contante betalingen van cliënten en overlegde hierover nooit met de deken, zoals is voorgeschreven. Ook kwam hij afspraken niet na, had hij zijn boekhouding niet op orde en bleef hij systematisch weg van verplichte bijscholingscursussen.

Moszkowicz tekende beroep aan tegen de beslissing van de raad hem van het tableau te schrappen. Voor het hof heeft hij erkend dat hij fouten heeft gemaakt en bezworen dat hij zijn leven heeft gebeterd. 

Een lichtere straf dan schrapping van het tableau vindt het hof echter niet passend. Het hof heeft er geen vertrouwen in dat Moszkowicz zijn leven professioneel gezien zal beteren en woog ook mee dat hij eerder is bestraft door de tuchtrechter.