Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toch ondergrondse fietsenstalling Leidseplein

3 juli 2013, 15.40 uur · Aangepast 4 juli 2013, 13.53 uur

Als het aan stadsdeel Centrum ligt komt er toch een extra ondergrondse fietsenstalling met plek voor 2000 fietsen onder het Leidseplein. Het voorlopige ontwerp is vrijgegeven en open voor inspraak.

De fietsenstalling is al jaren onderwerp van discussie. In mei vorig jaar werd het door de gemeente wegens te hoge kosten nog van tafel geveegd. 

Taxi's en auto's moet ook van het plein van het plein verdwijnen. De taxistandplaats moet naar de Leidsebrug worden verplaatst, ook moet er een taxi-opstelstrook op de Stadhouderskade komen.

De tramhaltes krijgen ook een beurt om ze toegangkelijker te maken. Dat zijn in het kort de belangrijkse punten van het voorlopige plan dat het stadsdeel Centrum vandaag presenteerd.

Het streven is om begin 2015 te beginnen met de realisatie, eind 2019 moet het vernieuwde Leidseplein af zijn. Totale kosten van de renovatie zijn geraamd op bijna 50 miljoen euro. Vanaf 11 juli t/m 11 september is er de mogelijkheid voor de burgers om zich uit te spreken over de plannen.